2012. május 28., hétfő

Az a csodálatos G-pont



Hogyan lehetséges, hogy egyes nők többféle orgazmusra képesek, míg mások egész életükben képtelenek a csúcsra jutni? Hogyan lehetséges, hogy sorra ellentmondásos kutatások látnak napvilágot a női testet és orgazmuskészséget illetően? Már jártunk a Holdon, már gyógyítunk halálos betegségeket, hibrid autóink vannak, virtuális világban éljük az életünket, de úgy tűnik, nem tudjuk megfejteni, létezik-e az a pont, amely egyeseknek különösen nagy örömet okoz.
Örökös szkepticizmus helyett csodaként kellene a G-pontra tekinteni. Akár be tudjuk bizonyítani létezését, akár nem, egy kis csoda, amely nők millióinak teszi teljesebbé a szexuális életét. Így tudományos magyarázatok keresése helyett inkább a gyakorlati keresésre kellene koncentrálnunk. Tételezzük fel, hogy van, és lássuk, mit érdemes tudni róla!
Tudtad? Bár a G-pont elnevezés szinte mindenki számára ismerős, eredetéről csak kevesen tudnak. Felfedezése Ernst Gräfenberg német származású ausztrál tudóshoz kapcsolódik, aki 1950-ben írta le, hogy létezik egy olyan terület, amely a női szexualitásban rendkívül fontos szerepet játszik.
Tudtad? A G-pont valójában nem pontosan körülhatárolható: inkább 1-2 centi átmérőjű, összefüggő terület, amelynek mérete és érzékenysége egyénileg változik.
Tudtad? A G-pont izgatása a klitorális és a vaginális orgazmusnál is erősebb élvezetet okozhat.
Tudtad? Azok a nők, akik átéltek már G-pontos orgazmust, nem csupán a nemi szervükben érezhető gyönyörről számolnak be. A rejtélyes orgazmus az egész testet átjárja, és olyan fokú élvezetet nyújthat, hogy átélője akár teljesen elveszítheti a fejét.
Tudtad? Bevált, továbbadható recept nincs a G-pont eléréséhez. Sokan a női test egy újabb rejtélyének vélik, melyet véletlenszerűen lehet csak felfedezni. Eleinte erős vizelési inger tapasztalható, amely további izgatásra gyönyörbe csap át.
Tudtad? A G-pont izgatására a mirigy megduzzad, és váladékot termel, mely nem a hüvelybe, hanem a húgycsőbe ürül. Ezt sokszor nevezik női magömlésnek is.