2012. május 28., hétfő

Hüvelytorna



Hüvelytorna

Kevés nő tudja talán, hogy azok az izmok, amelyek szerepet kapnak a vaginális orgazmusban, nem mások mint azok a záróizmok, amelyek a vizelet visszatartásában is segítenek. Dr. Arnold Kegel nőgyógyász nyugaton az elsők között hívta fel a figyelmet arra, hogy ezeknek az izmoknak a renyhesége gyenge orgazmuskészséggel jár együtt.

Kegel doktor hüvely záróizom-erosítő gyakorlatait eredetileg inkontinenciában (önkéntelen bevizelés) szenvedő klienseinek javasolta, abban a reményben, hogy panaszaikat némileg enyhíteni tudja. Meglepetésére azonban kliensei az inkontinenciából való kigyógyulás mellett változatlanul megnövekedett orgazmuskészségről számoltak be.

A SAJÁT PROBLÉMÁK EREDETE

Sok pszichoterapeuta vallja, hogy egy személy önmagához való viszonya három éves koráig alapvetően eldől. Ha belegondolunk, milyen kevés felnőtt őszintén elégedett saját testével és lelkével, ijesztő számadatokhoz jutunk ha arra gondolunk, hány szülő képes testével-lelkével elégedett gyermek felnevelésére. A gátlások és szorongások átörökítése gyakran nagyrészt tudattalan - a szülő hajlamos azt adni tovább, amit-ahogy maga is kapott, akár jó, akár rossz tapasztalat is volt az. De említsük példaként a kisgyermekkori szobatisztaságra nevelést, amelyben relatíve "tudatosan" (ámbár nem feltétlenül okosan) cselekszünk, hiszen a frigid felnőttek igen gyakran az ilyen téren való félresikeredett kísérletek áldozatai. Az elővigyázatlan szülő ahelyett, hogy fokozatosan és körültekintően végezné ezt a komplex feladatot, gyakran idő előtt erőlteti a dolgot és jutalmazás helyett szidással, nem ritkán pedig testi bántalmazással kíséri a "leckét". A nem megfelelő nevelés drámai következményei felnőttkorban frigiditás mellett orgazmus-képtelenségben nyilvánulnak meg, de a durva tanítás eredményezhet a testével (és önmagával) örökösen elégedetlen, szégyellős, és önbizalom-hiányban szenvedő embert. Dr. Irene Kassorla szexuálpszichológus rámutat, hogy a végbél tájéki záróizmok két éves kor előtt nem muködnek tudatosan, így ezelőtt képtelenek ellátni a vizelet és széklet akaratlagos visszatartásának feladatát. A hiábavaló nógatás tehát, hogy a gyermek tartsa vissza ürülékét, a záróizmok állandó, szorongásos alapon való megfeszítését eredményezi, ami késobb viszont, már tudattalan szinten, az orgazmuskészséget gátolja.




A MAXI ORGAZMUS

A szakirodalom említést tesz egy ritka, már-már exotikum-számba menő "maxi orgazmusnak" nevezett jelenségről, amely során a nő folyadékot lövell ki vaginájából (ez egy színtelen, szagtalan váladék és nem tévesztendő össze a vizelettel). A maxi-orgazmus egy semmivel össze nem téveszthető fiziológiai-pszichológiai "energiabomba", aminek során az egész test egyetlen erogén zónává válik, és egy átható, mindent elsöprő kéjérzérst eredményez. Bár Freud péniszirigységgel "vádolja" a nőket, sok férfi, akinek sejtése van arról, mit jelenthet az ilyen élvezet, azt vallja, hogy a péniszirigység valójában eltörpül a férfiúi maxi orgazmus-irigység mellett. A jó hír az, hogy ez nem egy kevesek számára megadatott kiváltság, hanem elsajátítható gyakorlat. Kassorla doktor szerint az a nő, aki hajlandó orgazmuskészségét fejleszteni, annál a maxi se nem ritka, se nem exotikus, sőt, a szorgalmas tanítvány képes egyetlen éjszaka alatt több tízszer is elélvezni.




A GYAKORLAT

Aki a hüvelytorna gyakorlatait rendszeresen végzi, nem csak az időskori inkontinenciát (vizelettartási zavar) előzheti meg, hanem a záróizmok edzésének segítségével orgazmusainak mennyiségét és minőségét is javíthatja.

Kassorla doktor kezdetnek a záróizmok beazonosítását javasolja: a vécére ülve kezdjük a vizeletet kiengedni. Utána akaratlagosan állítsuk le az ürítést. Várjunk néhány másodpercet, majd ismét engedjünk ki egy kis vizeletet, és ismét állítsuk le. Váltakoztassuk a kiengedés-megállítás folyamatát ameddig a húgyhólyag teljesen kiürült.

Ezután, még mindig a vécén ülve lazítsuk el testünket. Mivel a vizelet eltávozott, most teljes figyelmünket az izmokra irányíthatjuk: tegyünk úgy, mintha még mindig vizelni próbálnánk, vagyis húgycsövünkkel kifelé nyomó hatást gyakoroljunk. Tartsuk meg a feszült állapotot néhány másodpercig, majd cselekedjünk ellenkezőleg, tegyünk úgy, mintha valamit be próbálnánk szívni a vaginába, mialatt figyelmünkkel végig követjük az izmokat. Ez egy gyakorlat ciklus. A végén lazítsunk (ez nagyon fontos, mivel az orgazmusnak is egy kellemes, lazult állapot az előfeltétele, és ilyenkor a testet erre kondicionáljuk). Ismételjük meg az egészet. Törekedjünk minél tovább tartani (kb. 8-10 másodpercig) a feszültséget mindkét irányba, tudniillik ez az az idő, ami alatt az izmok munkát végeznek, tehát edződnek, és ami az alapfeltétele az orgazmuskészség javulásának.

Miután ily módon beazonosítottuk az izmokat és megismertük a velük való munkát, nem marad más hátra, mint a napi rendszerességgel való gyakorlatozás. Körülbelül napi félórás rendszeres "edzés" már három hét után eredményeket produkálhat!

Nem szükséges erre külön időt sem szánni: végezhetjük a gyakorlatokat irodában, buszon, könyvtárban ülve, felkelés előtt, lefekvés után, mobiltelefonon való beszélgetés közben, tévénézéskor, stb.

Forrás: hotdog.hu